maanantai 23. kesäkuuta 2014

Puutarhan kuulumisia

 Innostuin karsimaan kuolleita oksia tosi vanhoista herukkapensaista ja samalla otin pistokkaan! Annoin olla maljakossa sisällä noin kuukauden, kunnes juurenalku oli noin sentin pituinen. Istutin sitten ulos. Toivottavasti lähtee juurtumaan ja kasvamaan! Ei tässä sen pahempaa voi käydä, kuin että epäonnistuu... :)
 Isolaukka täydessä kukassa! ...ja nuo lehdet pitää saada jotenkin piiloon. :) Tämä oli kallis hankinta ja toivon tämän viihtyvän, ja ehkä jopa lisääntyvän...
Lähikuvassa
 (Kiinan?)pioni täydessä kukassa. Epäilen, että tätä vaivaa jokin (juuri?)mätä...? Kaikki terälehdet varisivat tasan kahden päivän kuluttua kukkien puhjettua. Kaksi vartta on myös laonnut, mutta yrittävät silti pysyä hengissä... Mitä neuvoksi?
 Bowl of Beauty pullistelee nuppujaan...
 Siirsin tämän kurjenmiekan tähän talon vierustalle vasta toukokuun alussa ja kuitenkin jaksaa kukkia! Otin reilun multapaakun mukaan, ettei kärsisi liikaa. Taustalle olen pari vuotta sitten siirtänyt jaloangervon. Se tekee kuolemaa, mutta olen antanut sille vielä armonaikaa. Muuten pitää keksiä tuohon jotain muuta, ehkä uusi pioni...?
 Ohi kulkiessani huomasin yhtäkkiä, että kiven päällä kasvaa ruohosipulia! Eipä siitä saa paljon syötävää, kun näköjään tekee melkein pelkästään kukkia, mutta on kyllä piristävää! :)
 Alppiruusu kauneimmillaan!
Näin tässä kävi kun rankkasade iski! Voi harmi! Ja taustalla kituu aiemmin siirtämäni varjoliljat. Toivottavasti säilyvät hengissä ja jaksavat ensi keväänä sitten kasvaa...
 Ja sitten Bowl of Beauty puhkesi kukkaan!
 Tässä on kaksi tainta, joista toinen on kasvanut valtavaksi! Ja tuoksu on aivan hurmaava!
 Nuorin lapsista (2 vuotias) kävi vähän parturoimassa yhtä kukkaa... :)
Ohi kulkiessa on aina pakko käydä nuuhkimassa.
 Sisälle piti poimia vähän pioneja piristämään. Nämä levähti täysin auki sisälle tuotuani, mutta säilyi kuitenkin monta päivää suureksi ilokseni!
Tämä pioni on keskellä kukkapenkkiä. Tuoksu ei ole yhtä hyvä kuin Bowl of Beautyn, enkä tunnista nimeltä, mutta ihana piristys tämäkin, ja paljon vielä nuppuja aukeamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti