maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kuvia kukkapenkeistä

Talon seinustalla oleva kukkapenkki on ollut vailla huoltoa siitä lähtien kun muutimme taloon, eli kolme vuotta. Olen vain poistanut siitä ison pensaan sekä ruusupuskan. Voi olla, että koko kukkapenkki joudutaan siirtämään, koska talon vieressä pitäisi virallisesti olla soraa ja salaoja, eikä kukkapenkki. Sen takia en ole halunnut panostaa siihen aiemmin. Se alkoi olla aika täynnä aukkoja, joten päätin, että laitan aukkoihin edes jotain ettei ole ainakaan ruma. Sit jos tulee siirto, niin siirretään! :)
Sain laitettua myös reunamuovin, jotta alue olisi selvempi. Aiemmin on ollut niin vaikea ajaa ruohonleikkurilla, kun nurmikko on jatkunut kukkapenkkiin ja kukkapenkki on jatkunut nurmikolle.. :) Kukkapenkin keskivaiheilla olisi vielä paljon heinää kitkettävänä...
Tässä päädyssä on (lähes) kuollut jaloangervo, juuri siirretty kurjenmiekka, pikkusydäntä ja paljon mille en tiedä nimeä. :)
Matalakasvuinen (kiinan?) pioni
Isolaukka puhkeamassa kukkaan.
Pidän tosi paljon varjoliljasta ja viime kesänä huomasin, että sitä kasvaa useammassa paikassa pihalla (useimmiten jonkin puskan keskellä!). Tänä kesänä heti kun huomasin näiden kasvavan, siirsin melkein kaikki taimet tähän. Haluan kaikki ryhmään. Liljat tosin kärsivät siirrosta ja näyttää siltä, että tänä kesänä saan ihailla vain tämmöisiä käppyräisiä varjoliljoja, mutta ens kesänä sitten!!!

Pari näistä näyttäisi olevan tekemässä kukkaa siirrosta huolimatta!
Portaiden vieressä kasvaa valtavasti akillaa!
Autotallin viereen saatiin kylvettyä ruohonsiemeniä tänä keväänä ja lupaavalta näyttää. Aita on lasten takia. :) Autotallin seinustalla näkyy yrttini! :)
Kantoon pistin pelargonin piristämään.
Tähän kulmaan istutin tämän pihan ainoat ruusut: neilikkaruusuja. Tein rajun istutusleikkauksen (ihan kylmästi 10 cm korkeudelta ilman mitään tietoa oikeaoppisesta leikkauksesta...), mutta hyvin näyttää toipuvan siitä. Eteen istutin kolme laventelia ja takana kasvaa humala - tarkoitus olisi, että se peittäisi koko pajuhökkerön! (ensimmäinen pajunpunosyritykseni) Humalan kaivoin ison angervopuskan keskeltä heti kun puski maasta ja erotin mikä se humala on... :) Hyvin näyttää juurtuneen, kun näin hyvin jo kasvaa.
Siinä se jo kiipeää tukea pitkin!
Nurmikkoalueen alalaitaan siirsin syreeninjuuria. Tarkoitus olisi, että siitä kasvaisi hyvä syreeniaita estämään palloa lentämästä pitkälle alamäkeen, ja hyvin on jo lähtenyt kasvamaan, vaikka tein näillekin tosi rajun istutusleikkauksen! Rakensin lisäksi tuommoisen kivimuurin tukemaan multaa. Sain sen tehtyä vasta puoleen väliin ja pitäisi nyt joku päivä saada taas inspiraatiota tehdä loppuun... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti